Praktiska hyllor i matkällare och förråd

Köket är husets hjärta, men hur viktigt är det inte att ha en bra stadig hylla som passar in i matkällaren. Ofta har vi tunga burkar och andra förpackningar där som kräver stadiga konsoler, stommar och hyllplan. Då får konsolerna gärna vara i metall för att hålla.

De flesta hyllor som är tänkta till matkällare är inte särskilt tilltalande heller. Samma är det i förrådet men att det är viktigt att vi har plats att ställa våra kartonger och annat på. Det är roligt med inredning men det kan vara svårt att välja så att det passar i rummet.

Vill du skapa en mer personlig prägel på utrymmet är hyllan en bra start. Klicka här för att få mer inspiration och tips.

Valet av hylla

Hyllan får gärna vara lätt att städa och tillräckligt djup för att du ska kunna placera större föremål eller förpackningar på. Sedan ska de inte vara för djupa eftersom det då tar för mycket plats. Ytan ska vara tåliga mot slitage och hålla tyngden.

Investera gärna i material av massivt trä för hållbarheten, det ger hyllan mer karaktär. Hyllkonsolerna syns tydligt när hyllorna är placerade högre upp på väggen, det gör mycket för helheten. Vill du sedan byta stil räcker det oftast med att byta ut hyllskivan.