För dig som eldar med ved hemma

Att elda med ved i kamin eller öppen spis är supermysigt. Däremot så kräver det mycket mer kunskap och omtanke än att sätta på ett element. Det behöver dock inte vara besvärligt att elda med ved.

Billig uppvärmning

Att värma upp huset med ved är ett bra sätt att hantera det rusande elpriset vi har sett denna vinter. Det har faktiskt blivit så pass populärt att värma sitt hus med ved att det lett till vedbrist. Är du ute i god tid inför vintern så brukar du däremot kunna köpa ved till ett mycket bättre pris än det extremt höga elpriset under den senaste tiden.

Vedhantering och förvaring

Fixa din vedhantering och förvaring så blir livet med ved mycket enklare. Det gäller att tänka till när du ska elda med ved. Du behöva en bra plats att klyva din ved på. Du vill att veden ska hålla sig torr, däremot kan du inte ha all din ved inomhus. Att bygga en vedbod är relativt enkelt och löser huvudförvaringen. Du behöver också någon typ av korg att bära in ved med. Den ska gärna vara ganska stor så att du åtminstone har en dags ved inomhus och slipper springa ut när du ska fylla på brasan med ved.