Börja städa hemmet mer miljövänligt

Att ta hand om miljön blir allt viktigare. Alla kan hjälpa till. Som tur är finns det även en hel del vi kan göra i vardagen. Bland annat att börja städa hemmet på ett sätt som är snällare mot miljön. Här är våra bästa tips.

Välj rätt städprodukter

Se till att välja rätt produkter när du städar. Många miljövänliga rengöringsprodukter är märkta med Bra miljöval eller Svanen, eller EU Ecolabel. Du kan handla produkter online. Vanlig såpa funkar dessutom till det mesta, och det går även bra att använda det du har hemma som till exempel citron, ättikssprit och bakpulver. Det är dock bra att vara medveten om att ättika är väldigt frätande.

Undvik vissa produkter

Det finns vissa produkter som du bör undvika om du vill ta hänsyn till miljön och klimatet. Klorin, som många gillar att använda vid städning, är till exempel väldigt dåligt för miljön. Ämnet innehåller nämligen ett ämne som är giftigt för organismer som lever i vatten. Det är inte heller bra att andas in ångorna, och speciellt inte om du har barn eller husdjur i hushållet då det kan vara direkt farligt om de kommer i kontakt med det.